Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ευρώπης!..13/5/2012



Μπράβο στον Ολυμπιακό!


Η μαγεία και η αποθέωση του μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός υποχρέωσε να υποκλιθεί η Ευρώπη μπροστά του και να αποσπάσει το χειροκρότημα ακόμη και από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Στον συγκλονιστικότερο τελικό της Eυρωλίγκας, ο Ολυμπιακός επανέλαβε την επιτυχία του '97 στη Ρώμη με τρόπο που θα μείνει στην ιστορία για το φινάλε του. Με τη λήξη ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε το καλάθι που έριξε νοκ άουτ στο καναβάτσο την ΤΣΚΚΑ με 62-61 (20-34). Ενα φινάλε που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει. Και η Κωνσταντινούπολη ξέρει να προσφέρει τέτοιες συγκινήσεις. Το 1991 το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς χάρισε τον τίτλο στην Παρτιζάν του «πρωτάρη» τότε Ομπράντοβιτς και τώρα το λέι απ του Πρίντεζη το δεύτερο ευρωπαϊκό του Ντούσαν Ιβκοβιτς, και πάλι με τον Ολυμπιακό.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντ. Ιβκοβιτς): Χάινς, Αντιτς 7, Σπανούλης 15 (2), Ντόρσεϊ, Κέσελ 3 (1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 18, Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4, Λο.
ΤΣΣΚΑ (Γ. Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς15 (4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12 (1), Βορόνοφ, Βορόντσεβιτς, Σβεντ 3, Καούν 2, Κριάπα 3 (1), Γκόρντον 2.




Τα άστρα ανέφεραν ότι η χθεσινή μέρα ανήκε στους λέοντες. Και δικαιώθηκαν οι αστρολόγοι, αφού «λέων» είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο μεγάλος πρωταγωνιστής και MVP του Ολυμπιακού. Ο ηγέτης που οδήγησε την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης και άρπαξε την μπουκιά από τον Αντρέι Κιριλένκο. Τον σούπερ σταρ της Ευρωλίγκας που τα σάρωσε όλα τα βραβεία το Σάββατο.
Δυνατή άμυνα
Ο Ολυμπιακός γυρίζει νικητής από την Πόλη και με μεθυσμένους από χαρά περίπου 4.000 οπαδούς του. Δημιούργησε την πιο μεγάλη έκπληξη και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Η ανατροπή του χθεσινού τελικού ήταν επική.
Μέχρι το 35΄η ΤΣΣΚΑ φαινόταν απόλυτα να ελέγχει το ματς και να έχει μπλέξει στα πλοκάμια της τον Ολυμπιακό με τη δυνατή άμυνά της. Κανείς δεν περίμενε να ανατραπεί μία διαφορά 19 πόντων (53-34). Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το πρώτο και το τελευταίο καλάθι που τους έδωσε προβάδισμα. Οι έντεκα πόντοι του Μίλος Τεόντοσιτς, με τρία τρίποντα και δύο ασίστ στο β΄ δεκάλεπτο, πλήγωσαν τον Ολυμπιακό, που είδε να του ξεφεύγει το σκορ και να αναζητά τρόπους για να αντιδράσει. Οι 20 πόντοι σε ένα ημίχρονο δείχνουν καθαρά την επιθετική δυσπραγία απέναντι στη γνωστή δυνατή άμυνα της ρωσικής ομάδας.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν όμως τυπική διαδικασία, καθώς εύσημο για τον Ολυμπιακό αποτελεί το γεγονός ότι προσπάθησε και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να φανεί ανταγωνιστικός.
Μόνο ο Ιβκοβιτς και οι παίχτες τους πίστευαν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Με ένα 14-2 διαμορφώθηκε το σκορ από 51-34 σε 53-48, ενώ ο Πρίντεζης έβαλε για τα καλά μέσα στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό (60-58). Ο Τεόντοσιτς ευστόχησε σε μία βολή στα 19 δευτερόλεπτα και ο Παπανικολάου με δύο βολές στα 10΄΄ κράτησε ζωντανό το όνειρο, αφού αστόχησε και ο Σισκάουσκας σε δύο βολές, για να πετύχει ο Πρίντεζης το νικητήριο καλάθι.

1 σχόλιο: