Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τι συμβολίζει το... «ονειρικό» σεξ;


Η εξήγηση που κρύβεται πίσω από σεξουαλικές στιγμές κατά τη διάρκεια του ύπνου

Τι σημαίνουν άραγε τα «ροζ» όνειρα που μπορεί να δουν άντρες και γυναίκες; Σε περίπτωση που κάποιος παντρεμένος ονειρευτεί να κάνει σεξ με κάποιον άλλο, είναι απαραίτητα σημάδι ότι πρόκειται να απατήσει; 

Σύμφωνα με την σύμβουλο γάμου Sharon Gilchrest O'Neill οι στιγμές αυτές ονειρικού -κυριολεκτικά- σεξ συμβολίζουν συγκεκριμένους πόθους ή επιδιώξεις. Στο βιβλίο της «Σύντομος οδηγός για έναν ευτυχισμένο γάμο» η συγγραφέας χωρίζει τα όνειρα αυτά ανάλογα με το φανταστικό παρτενέρ και προσπαθεί να εξηγήσει τι σημαίνουν. 

Ακολουθεί η εξήγηση που δίνει για τις διάφορες κατηγορίες τέτοιων ονείρων:



Σεξ με άγνωστο: Σε τέτοιο όνειρο, ο «άγνωστος» είναι μια πλευρά του εαυτού μας σύμφωνα με την Sharon Gilchrest O'Neill. Αν πρόσφατα προχωρήσαμε σε μια σημαντική ενέργεια που θα καθορίσει πτυχές της ζωής μας, τότε δεν αποκλείεται το όνειρο αυτό να δείχνει άγχος ή περηφάνια για την πράξη αυτή, σύμφωνα με τη συγγραφέα.

Σεξ με διάσημο: Το προφανές εκφράζει ένα τέτοιο όνειρο. Δηλαδή, εάν ένας άντρας ονειρευτεί να έχει… στενές επαφές με την Μόνικα Μπελούτσι ή μια γυναίκα με τον Μπραντ Πιτ, τότε απλά πραγματοποίησε -έστω και σε επίπεδο ονείρου- ένα διακαή πόθο.

Σεξ με φίλο: Φοβίες, άγχη και αγωνίες υποδηλώνονται μέσα από ένα όνειρο με γνωστό μας πρόσωπο. Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα κρυφό πόθο αν τα όνειρα με το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι πιο συχνά. 

Σεξ με άτομο του ίδιου φύλου: 
Οι φοβίες που μπορεί να έχουν ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της μέρας αν προχωρήσαμε σε εργασίες που έχουν ταυτιστεί με ένα από τα δύο φύλα, δύναται να εκφραστούν και μέσα από ένα τέτοιο όνειρο. Δεν χρειάζεται πανικός καθώς, όπως σημειώνει η συγγραφέας, δεν υποδηλώνουν κατά ανάγκη ομοφυλοφιλικές τάσεις.

Η πιο συνηθισμένη εξήγηση, τέλος, για τα όνειρα αυτά είναι η ελλιπής σεξουαλική ζωή με τον ή την σύντροφο μας. Αν σταματήσουμε να παραμελούμε το σεξ και εκφράζουμε τις επιθυμίες στο σύντροφο μας, τότε τα όνειρα αυτά σύντομα θα εξαφανιστούν, σημειώνει η συγγραφέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου