Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα Ψηφοφορίας!-Βραδιά Eurovision

Τελικός Eurovision 2012: Όλα τα νέα του μεγάλου τελικού : Στις 22:00 ώρα Ελλάδας τα μάτια και η καρδιά όλων των φίλων της  Eurovision θα είναι εκεί: Στον τελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision  

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του blog  μας δείχνουν την Ελλάδα να κερδίζει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις με ποσοστό 57%.....
Το 28% πιστεύει οτι η Ελλάδα θα βρεθεί μεταξύ 10ης και 15ης θέσης
και 14% θέλει την Ελλάδα μέσα στην πρώτη δεκάδα.....

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα....

Στις τρεις πρώτες θέσεις! (57%)

10η-15η θέση (28%) 

Μέσα στην πρώτη δεκάδα! (14%)


Σίγουρα την πρωτιά!!!  (0%)
16η-20η θέση (0%)
21η-25η θέση  (0%)


Σήμερα στις 22:00  στην ΝΕΤ ο τελικός της Eurovision....
Καλή επιτυχία στην Ελευθερία και στην Ήβη....

 
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας τα μάτια και η καρδιά όλων των φίλων της  Eurovision θα είναι εκεί: Στον τελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Αζερμπαϊτζάν.
Συνολικά θα συμμετάσχουν 26 χώρες: 20 από τους δύο ημιτελικούς, οι λεγόμενοι “big five” (Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία), που πέρασαν απευθείας στον τελικό χωρίς διαγωνισμό, και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα.
Το σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου, ενώ η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι


Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες  δεν μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή.
Η Ελλάδα υπενθυμίζουμε ότι  πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά στον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης 22 Μαΐου.

Η Ελευθερία Ελευθερίου για την Ελλάδα και η Ήβη Αβάμου για την Κύπρο θα προσπαθήσουν για την καλύτερη δυνατή θέση στον αποψινό τελικό, ανάμεσα σε 26 χώρες που θα διαγωνιστούν. Βαθμολογία βέβαια θα λάβουν και από τις 42 χώρες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Το σημαντικό είναι ότι κατάφεραν και εξασφάλισαν ένα εισιτήριο για τον τελικό αυτό μέσα από τον πρώτο ημιτελικό.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με πυροτεχνήματα στον ουρανό του Μπακού και ένα opening act με παραδοσιακούς μουσικούς και χορευτές, ενώ οι περσινοί νικητές, Ell & Nikki, ερμηνεύσουν το «Running Scared», που έφερε την Eurovision στο Αζερμπαϊτζάν.

Η Κύπρος τραγουδά στην 8η θέση ενώ η Ελευθερία Ελευθερίου για την Ελλάδα θα τραγουδήσει στην 16η θέση. Το μόνο αρνητικό της εμφάνισης είναι ότι ακριβώς μετά θα έρθει η Σουηδία στη σκηνή με το φαβορί της βραδιάς.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών, κατόπιν των κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας κάθε Ημιτελικού, έχει ως εξής:

1. Ηνωμένο Βασίλειο
2. Ουγγαρία
3. Αλβανία
4. Λιθουανία
5. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
6. Ρωσία
7. Ισλανδία
8. Κύπρος
9. Γαλλία
10. Ιταλία
11. Εσθονία
12. Νορβηγία
13. Αζερμπαϊτζάν
14. Ρουμανία
15. Δανία
16. Ελλάδα
17. Σουηδία
18. Τουρκία
19. Ισπανία
20. Γερμανία
21. Μάλτα
22. Π.Γ.Δ.Μ.
23. Ιρλανδία
24. Σερβία
25. Ουκρανία
26. Μολδαβία

Η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.

Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι.

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Έτσι, οι Έλληνες τηλεθεατές δεν μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή.

Τελικός της Eurovision 2012 απόψε και τα στοιχήματα πλέον στο απόγειο τους.
Φαβορί για τη νίκη παρουσιάζεται παντού η Σουηδία, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι γιαγιάδες από τη Ρωσία. Η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει μία από τις θέσεις 7 έως 10.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ και το Πάμε Στοίχημα,  Κύπρος, έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης από την Ελλάδα, με την απόδοση του κομματιού της Ήβης Αβάμου, να φτάνει το 18 (6ο φαβορί), την στιγμή που εκείνο της Ελευθερίας Ελευθερίου, αγγίζει το 45 (12ο φαβορί).
Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ η Σουηδία, με απόδοση 2.05 έχει περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί νικήτρια,  με τη Ρωσία να ακολουθεί και πάλι με 6!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο ΟΠΑΠ, σε στοίχημα για τη θέση στην οποία θα τερματίσει η Ελλάδα, τοποθετεί τη μικρότερη απόδοση (κάτι που σημαίνει πως υποθέτει πως είναι η πιο πιθανή κατάταξη), στις θέσεις 7-10, με απόδοση 2,90.

Πάντως τα περισσότερα ξένα πρακτορεία θεωρούν ότι η Κύπρος θα πάρει υψηλότερη θέση από την Ελλάδα και η Σουηδία θα πάρει την πρωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου