Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Εύκολο κέικ μπλακ φόρεστ!

Εύκολο κέικ μπλακ φόρεστ

Εύκολο κέικ, που θυμίζει πολύ, τούρτα μπλακ φόρεστ. Με σοκολατένια ζύμη, μαρμελάδα βύσσινο και σαντιγί. 

Προετοιμασία: 30 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα 
Συνταγή για: 12 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 499 θερμίδες | Λιπαρά: 23 γρ.



Υλικά συνταγής για το κέικ: 
Αλεύρι265 γρ. 
Ζάχαρη2 κούπες (400 γρ.) 
Κακάο65 γρ. 
Μπέικιν πάουντερ1 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Μαγειρική σόδα3/4 κουταλάκι τσαγιού 
Αλάτι3/4 κουταλάκι τσαγιού 
Ελαφρά χτυπημένα αυγά3 μεγάλα 
Ηλιέλαιο1/2 κούπα (125 ml) 
Γάλα1 κούπα (250 ml) 
Εκχύλισμα βανίλιας1 κουταλάκι τσαγιού (ή 2 κάψουλες βανιλίνη) 
Υλικά συνταγής για τη γέμιση και επικάλυψη: 
Βύσσινο μαρμελάδα1 κούπα 
Λικέρ1/2 κούπα (βύσσινο ή κεράσι) 
Κρέμα γάλακτος400 ml 
Άχνη Ζάχαρη5 κουταλιές σούπας 
Εκχύλισμα βανίλιας1/2 κουταλάκι τσαγιού (ή 1 κάψουλα βανιλίνη) 

Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε 2 ταψάκια 22 εκ περίπου (ή 20 Χ 30 ή ένα μεγάλο 30 Χ 40) και τα στρώνετε με λαδόχαρτο, στον πάτο και ολόγυρα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο (κοσκινισμένο). Σε άλλο μπολ ανακατεύετε στα αυγά με το γάλα, το ηλιέλαιο και την βανίλια.
3. Προσθέτετε στο πρώτο μπολ με το αλεύρι, το υγρό μείγμα των αυγών και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά.
4. Αδειάζετε στα ταψάκια και τα ψήνετε για 35 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βγάζετε σε σχάρα, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
5. Όταν κρυώσουν, βάζετε το ένα σε πιατέλα (αν χρησιμοποιήσατε ένα ταψί, πρέπει να κόψετε το κέικ στη μέση) και το περιχύνετε με το μισό λικέρ. Από πάνω απλώνετε τα 2/3 της μαρμελάδας. Βάζετε και το άλλο κομμάτι κέικ από πάνω και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ.
6. Χτυπάτε σε σαντιγί, την κρέμα με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια. Απλώνετε ολόγυρα στο κέικ. Από πάνω, κάνετε ολόγυρα ένα κορδόνι με σαντιγί και μέσα ρίχνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα. 


http://www.radicio.com

1 σχόλιο: