Νόστιμες και χορταστικές γεμιστές πατάτες με τυρί, ζαμπόν και ντομάτες. Πλούσιο και νόστιμο γεύμα για όλους.
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά
Συνταγή για: 8 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 470 θερμίδες | Λιπαρά: 17 γρ.
Υλικά συνταγής:
Πατάτες: 8 μεγάλες με ωραίο σχήμα
Βούτυρο: 60 γρ.
Κρέμα γάλακτος: 200 ml
Τριμμένη παρμεζάνα: 8 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο ζαμπόν: 160 γρ.
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 2 μέτρια
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 4 μικρές
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν, μία ώρα περίπου. Εναλλακτικά μπορείτε να τις βράσετε με τη φλούδα, αλλά με προσοχή να μην παραβράσουν και ανοίξουν.
2. Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο, κόβετε ένα καπάκι τις αδειάζετε με προσοχή. Βάζετε τη σάρκα σε μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά, να αναμειχθούν τα υλικά.
3. Μοιράζετε τη γέμιση στις άδειες πατάτες και με όση περισσεύει κάνετε ένα όμορφο λοφάκι πάνω από κάθε πατάτα.
4. Βάζετε τις πατάτες στο ταψί και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά, να ροδίσει η ελαφρά η επιφάνεια. Τις σερβίρετε πολύ ζεστές με σαλάτα.
radicio.com
ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa m anoi3es tin ore3i!!!thelwwwwwwwwwwwwwwww!:)
ΑπάντησηΔιαγραφή