Εύκολο κέικ, που θυμίζει πολύ, τούρτα μπλακ φόρεστ. Με σοκολατένια ζύμη, μαρμελάδα βύσσινο και σαντιγί.
Συνταγή για: 12 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 499 θερμίδες | Λιπαρά: 23 γρ.
Υλικά συνταγής για το κέικ:
Αλεύρι: 265 γρ.
Ζάχαρη: 2 κούπες (400 γρ.)
Κακάο: 65 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Μαγειρική σόδα: 3/4 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 3/4 κουταλάκι τσαγιού
Ελαφρά χτυπημένα αυγά: 3 μεγάλα
Ηλιέλαιο: 1/2 κούπα (125 ml)
Γάλα: 1 κούπα (250 ml)
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού (ή 2 κάψουλες βανιλίνη)
Υλικά συνταγής για τη γέμιση και επικάλυψη:
Βύσσινο μαρμελάδα: 1 κούπα
Λικέρ: 1/2 κούπα (βύσσινο ή κεράσι)
Κρέμα γάλακτος: 400 ml
Άχνη Ζάχαρη: 5 κουταλιές σούπας
Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι τσαγιού (ή 1 κάψουλα βανιλίνη)
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε 2 ταψάκια 22 εκ περίπου (ή 20 Χ 30 ή ένα μεγάλο 30 Χ 40) και τα στρώνετε με λαδόχαρτο, στον πάτο και ολόγυρα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο (κοσκινισμένο). Σε άλλο μπολ ανακατεύετε στα αυγά με το γάλα, το ηλιέλαιο και την βανίλια.
3. Προσθέτετε στο πρώτο μπολ με το αλεύρι, το υγρό μείγμα των αυγών και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά.
4. Αδειάζετε στα ταψάκια και τα ψήνετε για 35 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βγάζετε σε σχάρα, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
5. Όταν κρυώσουν, βάζετε το ένα σε πιατέλα (αν χρησιμοποιήσατε ένα ταψί, πρέπει να κόψετε το κέικ στη μέση) και το περιχύνετε με το μισό λικέρ. Από πάνω απλώνετε τα 2/3 της μαρμελάδας. Βάζετε και το άλλο κομμάτι κέικ από πάνω και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ.
6. Χτυπάτε σε σαντιγί, την κρέμα με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια. Απλώνετε ολόγυρα στο κέικ. Από πάνω, κάνετε ολόγυρα ένα κορδόνι με σαντιγί και μέσα ρίχνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα.
http://www.radicio.com
KANTETO!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή