Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Παγιδευμένος σε σώμα αγοριού, ο 5χρονος Zach έχει αποφασίσει το φύλο του

Ένα αγοράκι ηλικίας 5 ετών ντύνεται, νιώθει και φέρεται σαν κορίτσι, αποτελώντας ένα από τα μικρότερα παιδιά που έχουν πάρει την απόφαση να ακούσουν μόνο ό,τι τους προστάζει το μυαλό τους.



Στα τέσσερά του χρόνια ο Zach Avery έβγαλε τα αγορίστικα παντελόνια και φόρεσε ροζ πουλόβερ και φορέματα, συνειδητοποιώντας - ήδη από την τόσο τρυφερή ηλικία- πώς δε θέλει να ζει άλλο σαν αγόρι.
Όλα ξεκίνησαν όταν στην ηλικία των τεσσάρων ο μικρός Zach Avery από το Essex διαγνώστηκε με Διαταραχή Ταυτότητας Φύλου (ΔΦΚ). Σε αυτήν την διαταραχή τα παιδιά, εκτός από τη δυσφορία με το ανατομικό τους φύλο, παρουσιάζουν έντονη ταύτιση με το αντίθετο φύλο.


Ο Zach είναι ίσως το μικρότερο παιδάκι στη Βρετανία που έχει διαγνωστεί με τη ΔΦΚ. Όπως αναφέρει στην Τelegraph η μητέρα του, όλα συνέβησαν ξαφνικά, στο τέλος του 2010. Ο Zach άρχισε να φορά κοριτσίστικα ρούχα, ήθελε να μακρύνει τα μαλλιά του για να φτιάχνει πλεξούδες, ενώ απέκτησε ξαφνικά εμμονή με την "Ντόρα τη Μικρή Εξερευνήτρια".
"Μαμά, είμαι κορίτσι", είχε πει μια μέρα ο Zach στη μητέρα του, όμως εκείνη υπέθεσε πώς περνούσε απλά "μια φάση" και έτσι δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Σύντομα όμως ο τετράχρονος γιος της άρχισε να νευριάζει με όσους αναφέρονταν σε αυτόν σαν να είναι αγόρι. Αυτό την έκανε να συνειδητοποιήσει πώς ήταν κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που είχε στο μυαλό της και συζητώντας με τον σύζυγό της αποφάσισε να επισκεπτούν παιδοψυχολόγο.


"Μας εξήγησαν πώς παρόλο που είχε σώμα αγοριού, το μυαλό του τού φώναζε πώς είναι κορίτσι", λέει η μητέρα του, συμπληρώνοντας πώς οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν πρότειναν να αλλάξουν το όνομά του από Zach σε Zachy. "Εξηγήσαμε στους συμμαθητές του πώς ο  Zach ένιωθε περισσότερο χαρούμενος σαν κορίτσι παρά σαν αγόρι και εκείνα το δέχτηκαν χωρίς να του δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα"
Όπως αποκαλύπτουν οι γονείς του, θα ήθελαν πίσω το αγοράκι τους, όμως εφόσον νιώθει καλύτερα ως  Zachy είναι διατεθειμένοι να το αποδεκτούν και να το στηρίξουν στο έπακρο, σε ο,τι χρειαστεί.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου