Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Κουλουράκια κανέλας

Φρα-παιδιά με παρεούλα!!!





Υλικά

250 γρ. βούτυρο
180 γρ. άχνη
1 βανίλια
2 αβγά
400 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
λιγότερο από 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κανελογαρίφαλο μέσα στο μείγμα των αβγών. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει. Ίσως χρειαστεί λίγο αλευράκι επιπλέον. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά ή ακόμη καλύτερα όλη νύχτα. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο και με κουπ πατ κόβουμε μπισκοτάκια. Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε σε σχάρα να σταθούν και να κρυώσουν. Αν θέλουμε, κάτι που σίγουρα προτείνω, τα περνάμε από λιωμένη κουβερτούρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου