Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ζώδια και μαστορέματα






Τα ζώδια και πώς τα πάνε με τον τομέα «επισκευές-κατασκευές». Πιάνουν τα χέρια τους;

Υπάρχουν άνθρωποι που «πιάνουν τα χέρια τους» και μπορούν να υποκαταστήσουν επάξια τον ηλεκτρολόγο, τον υδραυλικό και τον μαραγκό. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν ούτε επιδεξιότητα αλλά ούτε κι ενδιαφέρον για να ασχοληθούν με τα μαστορέματα του σπιτιού.

Εσείς σε ποια κατηγορία βάζετε τον εαυτό σας; Η αστρολογία, πάντως, έχει κάποια γνώμη πάνω σ’ αυτό…



ΚΡΙΟΣ

Έτσι και κάτι χαλάσει στο σπίτι του, ο Κριός θα το αντιμετωπίσει σαν προσωπική πρόκληση. Σαν έναν αντίπαλο που πρέπει να δαμάσει, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ντουί που θέλει άλλαγμα. Θα ριχτεί στη μάχη με γενναιότητα και αποφασιστικότητα, και κατά πάσα πιθανότητα θα βγει νικητής. Το μόνο πρόβλημα: μήπως χάσει την υπομονή του πριν ολοκληρώσει το έργο του, και τα παρατήσει όλα όπως είναι, μαζί και με την ακαταστασία που θα έχει δημιουργήσει ο ίδιος στο μεταξύ. Φροντίστε λοιπόν να έχετε πρόχειρο το μπλοκάκι με τα τηλέφωνα ηλεκτρολόγων, υδραυλικών και λοιπών τεχνιτών.



ΤΑΥΡΟΣ

Για τον Ταύρο το να καλείς τεχνίτη να επιδιορθώσει ή να κατασκευάσει κάτι είναι έξοδο προς αποφυγήν. Και ακόμα περισσότερο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Έτσι θα καταπιαστεί με τη ζητούμενη εργασία επιστρατεύοντας όλη την εργατικότητα και την υπομονή που του έχει χαρίσει η φύση. Και θα εγκαταλείψει μόνο αφού αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Το μόνο πρόβλημα με τον Ταύρο είναι να αποφασίσει (επιτέλους!) να ξεκινήσει –θα μείνει με το λεκανάκι κάτω από τον νεροχύτη που στάζει για πολλές μέρες. Αλλά έτσι και πάρει μπρος, δεν σταματάει με τίποτα.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος, για να μαστορέψει, πρέπει να βρεθεί απέναντι σε κάτι που να τον εξιτάρει. Αν πρόκειται για ένα αντικείμενο ή συσκευή που άπτεται των ενδιαφερόντων του (κατιτί σε ηλεκτρονικό για παράδειγμα) θα το επισκευάσει με μεγάλη χαρά. Για τα υπόλοιπα, μην είστε σίγουροι. Πιθανόν να τα διαλύσει χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πώς φτιάχνονται—απλώς για να δει τι έχουν μέσα (διπλασιάζοντας τη ζημιά). Επιπλέον, συχνά η προθυμία του είναι παροδική και μπορεί, αφού θα έχει κάνει την πάπια για μέρες, να σας πει στο τέλος: «Ε, μήπως να φωνάζαμε τον ηλεκτρολόγο καλύτερα;».



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Από τον Καρκίνο μην περιμένετε και πολλά στον…κατασκευαστικό τομέα, σας το λέμε να το ξέρετε. Δεν είναι καθόλου στο στιλ του τα μαστορέματα, πόσο μάλλον όταν υπεισέρχονται σε αυτά διάφορα βαριά, θορυβώδη μηχανήματα και εργασίες με έντονα χειρωνακτικό χαρακτήρα. Δεν ταιριάζουν στην ευαίσθητη φύση του οι βίαιες και φασαριόζικες ενέργειες. Αντίθετα μπορεί να καθίσει με θαυμαστή υπομονή και να κατασκευάσει ή να επισκευάσει κάτι που απαιτεί απίστευτη τέχνη και λεπτομερειακή δουλειά. Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί. Ήταν απλώς μια φευγαλέα έμπνευση και μια εσωτερική παρόρμηση της στιγμής.



ΛΕΩΝ

Ο Λέων έχει ένα και μοναδικό ταλέντο στα μαστορέματα: το να αναθέτει σε άλλους να τα κάνουν για λογαριασμό του, επί πληρωμή ή…επί αγγαρεία. Πάντως δεν πρόκειται ούτε να λερώσει τα χέρια του ούτε να υποβιβάσει τον εαυτό του στο επίπεδο ενός χειρώνακτα. Έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να πείθει τους πάντες να τον εξυπηρετούν και από πάνω να νιώθουν ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Έτσι, αν χαλάσει κάτι στο σπίτι του, όχι μόνο δεν πρόκειται να καταπιαστεί με την επισκευή του, αλλά δεν θα πάρει καν τηλέφωνο ο ίδιος τον τεχνίτη που θα το φτιάξει. Θα βάλει κάποιον άλλον…



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος αντιμετωπίζει τα μαστορέματα όπως και όλα τα άλλα πράγματα στη ζωή του: τέλεια προετοιμασμένος. Όχι μόνο διαθέτει στην αποθήκη του τόσο πλήρεις εργαλειοθήκες που θα τις ζήλευε και ένας επαγγελματίας, αλλά πριν ξεκινήσει τη «δουλειά» θα το μελετήσει εμπεριστατωμένα: θα ξεκοκαλίσει προσπέκτους, εγκυκλοπαίδειες, το ίντερνετ. Μπορεί να του πάρει μέρες να την αρχίσει, όμως θα τη διεκπεραιώσει χωρίς να αφήσει να του ξεφύγει η παραμικρή λεπτομέρεια. Όλα αυτά όμως με μια προϋπόθεση : να μην πρόκειται για μια δουλειά που λερώνει ή βρομάει. Προτιμά τα καθαρά, στεγνά, πολιτισμένα πράγματα— κάτι σε ηλεκτρονική συσκευή, για παράδειγμα…



ΖΥΓΟΣ

Αν θεωρείτε μαστορέματα τη διακόσμηση ενός χώρου, τότε ναι, ο Ζυγός ασχολείται. Αλλά μιλάμε για μέχρις ενός ορίου, όπως το να καρφώσει το καρφί για να μπει το κάδρο ή να κρεμάσει τις κουρτίνες (και επ’ ουδενί τα κουρτινόξυλα, φυσικά). Μέχρι εκεί. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν σε έναν κόσμο με τον οποίο δεν θέλει να έχει την παραμικρή ανάμιξη. Ευτυχώς, οι καλές σχέσεις του με τους ανθρώπους του επιτρέπουν να έχει γύρω του έναν ευρύ κύκλο εθελοντών που «πιάνει το χέρι τους» και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν οποιαδήποτε δουλειά για χάρη του τόσο αξιολάτρευτου φίλου τους.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το να φτιάξεις κάτι προϋποθέτει να ανακαλύψεις πρώτα την αιτία που χάλασε και αυτό είναι κάτι που ιντριγκάρει ιδιαίτερα ένα Σκορπιό. Το φυσικό ερευνητικό του πνεύμα και η ικανότητά του να χειρίζεται τα αντικείμενα με χειρουργική ακρίβεια τον κάνουν πραγματικά καλό σε κάθε είδους επιδιορθώσεις και κατασκευές. Δεν πρόκειται να υποχωρήσει αν δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα. Θα το δει σαν προσωπική ήττα αν χρειαστεί να τα παρατήσει και να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία. Αντίθετα, αισθάνεται πολύ «εντάξει» με τον εαυτό του αν κατάφερε να φτιάξει ακόμα και μια απλή βρύση που έσταζε.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο μόνος λόγος που ο Τοξότης βρίσκει ενδιαφέρον στα μαστορέματα είναι επειδή του δίνουν τη δυνατότητα να διοχετεύσει κάπου την πληθωρική του ενεργητικότητα. Δηλαδή θα τα κάνει, αν δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι καλύτερο που να γίνεται έξω από το σπίτι. Και με την προϋπόθεση ότι δεν πρόκειται για δουλειά που απαιτεί πολύωρη ενασχόληση και καθήλωση στην ίδια θέση. Αυτό βέβαια αποκλείει τα περισσότερα μαστορέματα, αλλά πάντα κάτι θα βρεθεί μέσα στις προδιαγραφές του. Η κεραία της τηλεόρασης που θέλει στήριξη, π.χ., είναι μια τέτοια δουλειά, ιδίως αν κρέμεται επικίνδυνα κοντά στην άκρη της ταράτσας.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι εκπρόσωποι του Αιγόκερω είναι από τους ανθρώπους που «πιάνουν τα χέρια τους». Πέραν τούτου, όμως, δίνουν και μεγάλη σημασία στην ικανότητα να επιδιορθώνουν ή να κατασκευάζουν πράγματα. Τη βλέπουν σαν ένα χάρισμα που τους προσδίδει αφενός υπεροχή και αφετέρου αυτοτέλεια απέναντι στους άλλους ανθρώπους. Για τους άντρες Αιγόκερους, είναι ένα παραδοσιακό και διαχρονικό δείγμα ανδρισμού. Για τις γυναίκες Αιγόκερους, είναι απόδειξη χειραφέτησης. Τους δίνει λοιπόν μεγάλη ικανοποίηση το να μπορούν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους κάθε ενοχλητική αντιξοότητα (ακόμα και αν πρόκειται για ένα ταπεινό χαλασμένο καζανάκι), χωρίς να …πέφτουν στην ανάγκη του πρώτου τυχόντα.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι από τους ανθρώπους που θα αντιμετωπίσουν μια ζημιά χωρίς να χάσουν καθόλου το κέφι τους. Του αρέσει να κάνει πράγματα και ακόμα περισσότερο χρήσιμα πράγματα που φέρνουν ευτυχία στους ανθρώπους, όπως τα μαστορέματα. Με άλλα λόγια, θα κρεμάσει τα ράφια της βιβλιοθήκης στον τοίχο ή θα επιδιορθώσει το χαλασμένο κομπιούτερ αφενός για τον ωφέλιμο χαρακτήρα του έργου και αφετέρου για τη χαρά να επινοήσει μια δική του πατέντα για να το κάνει. Έτσι κι αλλιώς το ενδιαφέρον του για την τεχνολογική πρωτοπορία τον βοηθά να είναι αρκετά ενημερωμένος ώστε να τα καταφέρνει.



ΙΧΘΕΙΣ

Οι Ιχθείς έχουν γενικά ένα θέμα με την υλική πλευρά του κόσμου, ιδιαίτερα όταν αυτή απαιτεί κάποιον δυναμικό χειρισμό από την πλευρά τους. Αλλά πέρα από αυτό, υπάρχει και κάποιο ηθικό ζήτημα: πώς θα ζήσουν όλοι εκείνοι οι επαγγελματίες τεχνίτες, αν ο κάθε ερασιτέχνης τους παίρνει τη δουλειά; Έτσι ο Ιχθύς απλώς θα καλέσει τον απαραίτητο κάθε φορά ειδικό, χωρίς να αποπειραθεί να μπει σε ξένα «χωρικά ύδατα». Προτιμά να περιορίζει τις παρεμβάσεις του στον κόσμο της ύλης σε ό,τι τον γεφυρώνει με τη φαντασία: τις κατασκευές ή τις …ανακατασκευές κάθε είδους καλλιτεχνικών αντικειμένων δικής του έμπνευσης.

tlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου