Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Έκανε εγχείριση και από τότε γελά ασταμάτητα

Μία εγχείριση στο ισχίο του άλλαξε τη ζωή. Όχι μόνο γιατί θεράπευσε το πρόβλημα του αλλά γιατί του προσέθεσε και ένα νέο.



Κανείς δε περίμενε όταν βγήκε από το χειρουργείο από μια επέμβασης ρουτίνας στο ισχίο θα του έκανε τέτοιου είδους επιπλοκή... να μη σταματά να γελά!
Το περιστατικό συνέβη στην Ολλανδία και η επιπλοκή οφείλεται στην αναισθησία.
Ο νευρολόγος Dr. Erik Pioro, της Cleveland Clinic προσπαθεί με απλά λόγια να μας εξηγήσει την συμπεριφορά από την ιατρική πάθηση.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιστατικό μοιάζει με "κλασικό συμβάν" πάθησης που ονομάζεται ψευδοπρομηκική παράλυση. Πρόκειται για νευρολογική διαταραχή που προκαλεί ανάρμοστα συναισθηματικά ξεσπάσματα. Άνθρωποι με πολλαπλή σκλήρυνση ή τραύμα στον εγκέφαλο μπορεί ενδεχομένως να εμφανίσουν την πάθηση.
Ο Pioro δήλωσε ότι η πάθηση χαρακτηρίζεται από εκρηκτικό γέλιο, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και κλάμα κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης συναισθηματικής αντίδρασης. Πρόσθεσε ότι θα ήταν συναρπαστικό να ελεγχθεί ο εγκέφαλος του Ολλανδού με μαγνητική τομογραφία για ενδείξεις εγκεφαλικού επεισοδίου ή άλλου τραύματος στον εγκέφαλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου