Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Άπιστοι και "πονηρούληδες" είναι στο σεξ οι Έλληνες


Τη μια, οι Γερμανοί μας αποκαλούν "γαριδάκια" της Ευρώπης, την επόμενη άλλη έρευνα εταιρία προφυλακτικών μας κατατάσσει στους άπιστους και κατεργάρηδες άνδρες. Και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό. Περισσότεροι από ένας στους πέντε Έλληνες λοιπόν, δεν παραμένουν πιστοί στη σχέση τους, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο τόσο της δική τους υγεία, όσο και αυτή των συντρόφων τους, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για εταιρεία προφυλακτικών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας– το 22% των Ελλήνων αντρών που διατηρούν σχέση έχουν απιστήσει, με περισσότεροι από τους Ιταλούς (18%) και τους Γερμανούς (11%).


Παράλληλα, το 9% των Ελληνίδων σε μια σχέση δηλώνουν ότι έχουν σεξουαλικές επαφές και με κάποιον άλλο. 

Ορισμένοι μάλιστα εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο από το ξεκίνημα της σεξουαλικής τους ζωής. Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες δήλωσαν ότι δεν χρησιμοποίησαν κάποιας μορφής προφύλαξη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης τους επαφής. 

Σχεδόν οι τριπλάσιοι άντρες (28%) σε σχέση με τις γυναίκες (10%) δήλωσαν ότι όταν είχαν την πρώτη τους επαφή διατηρούσαν μια περιστασιακή σχέση, ενώ οι μισοί (33%) σε σύγκριση με τις γυναίκες (64%) είχαν μια σταθερή σχέση. 

Σύμφωνα με την έρευνα το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) των Ελλήνων που έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξεις υποστήριξαν ότι ο λόγος που πήραν το ρίσκο ήταν η εμπιστοσύνη ότι η σύντροφος τους δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, παρότι ένας στους τέσσερις σε σχέση παραδέχονται ότι δεν ήταν βέβαιοι για το αν στο παρελθόν ο/η σύντροφός τους είχε μολυνθεί.

Σχεδόν ένας στους πέντε άντρες (18%) που πήραν το προαναφερθέν ρίσκο παραδέχεται ότι ήταν λάθος για το οποίο μετανιώνει, ενώ τα δύο τρία των Ελλήνων αντρών (68%) συμφωνούν ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με το HIV/AIDS. 

Οι Έλληνες δηλώνουν ότι είχαν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους – περισσότερους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, όπως οι Ισπανοί (20), οι Γάλλοι (19) και οι Γερμανοί (17). Οι Ελληνίδες είχαν κατά μέσο όρο 10 συντρόφους, περισσότερους από τις Ιταλίδες (8), αλλά λιγότερους από τις Γερμανίδες (12). 


iatropedia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου