Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Βαρέθηκες το σεξ με το σύντροφό σου;


Έχει αλλάξει το σεξ και η διάθεσή σου να βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου; Η ψυχολόγος αναλύει τα 8 σημεία που θα ανατρέψουν την κατάσταση! 
Μπορεί να περνάς μαζί του όμορφες στιγμές, μπορεί η παρουσία του να σε γεμίζει ασφάλεια, μπορεί και να σε κολακεύει το ενδιαφέρον του. Αν όμως δεν σε ικανοποιεί στο sex, αυτό είναι θέμα για συζήτηση. Ακόμα κι αν είναι ο άντρας των ονείρων σου, εάν δεν μπορείτε να απολαύσετε ερωτικά τη σχέση σας, μάλλον σύντομα θα παρουσιαστεί η ημερομηνία λήξης του ονείρου που τώρα ζεις.

“H σεξουαλική υγεία και η ερωτική απόλαυση στο ζευγάρι είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που δε θα πρέπει να θεωρείται δευτερευούσης σημασίας” εξηγεί η Εύη Ρομφαία, Κλινική ψυχολόγος – Σύμβουλος Σχέσεων. “Τα μέλη του ζευγαριού συνήθως δε μοιράζονται τις σεξουαλικές τους σκέψεις ή φαντασιώσεις, δεν διεκδικούν την ηδονή στο σεξ και δεν προσπαθούν να λύσουν ένα σεξουαλικό ζήτημα.”

Τα 8 βασικά σημεία που μπορούν να οδηγήσουν στο sex των ονείρων μας

1. Τα προκαταρκτικά ή Foreplay

“Είναι σύνηθες τα ζευγάρια να παραβλέπουν τα προκαταρκτικά παιχνίδια πριν φτάσουν στη σεξουαλική πράξη, κομμάτι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για την σεξουαλική ένωση αλλά και για την αύξηση της διέγερσης και την τόνωση της επιθυμίας. Το φιλί για παράδειγμα όταν είναι βιαστικό και άτονο, δε βοηθάει το άτομο να καταλάβει τον πόθο και την έλξη που νιώθει ο σύντροφος και δεν προετοιμάζει κατάλληλα το σώμα και το μυαλό για την επαφή, αντίθετα ίσως και να απομακρύνει. Η διάρκεια στο φιλί είναι σημαντική και απαραίτητη για την προετοιμασία της επαφής.” τονίζει η ειδικός. 
- Ένα φιλί, λοιπόν, το πρωί πριν φύγει για τη δουλειά του δεν κάνει κακό. 
- Αν καταφέρετε να συναντηθείτε και για ένα μεσημεριανό βιαστικό γεύμα, πάλι δεν κάνει κακό. 
- Κάποια τηλέφωνα στη διάρκεια της ημέρας, βοηθούν. 
- Το χαμόγελό σου, συνδυασμένο με κάποια υπονοούμενα, σίγουρα θα του αρέσει. 
«Η ερωτική επιθυμία είναι θέμα εγκεφαλικής διέγερσης, άρα σημαντικό είναι να υπάρχει η πρόκληση ως ένα ωραίο παιχνίδι στην καθημερινότητα του ζευγαριού’’ συνεχίζει η ίδια.

2. Δώσε προσοχή στο άγγιγμά σου


Οι αγκαλιές και τα χάδια κατά τη διάρκεια της ημέρας συντηρούν την οικειότητα και τη ζεστασιά ανάμεσά σας. Μπορεί να νιώθεις κούραση ή να είσαι στρεσαρισμένη, αυτό όμως μην το ξεχνάς ποτέ. 
«Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται να αντιληφθεί ο σύντροφος σου τον τρόπο που σου αρέσει να σε αγγίζει. Ακόμα ένα ταμπού στη σεξουαλική επαφή είναι να μην μεταφέρεις στο σύντροφό σου τι σου αρέσει, να μην του το λες. Εάν δεν τον ενημερώσεις μην περιμένεις να καταλάβει από μόνος του τι σου αρέσει και τι όχι. Ξεκίνησε να του δείχνεις είτε λεκτικά/προφορικά είτε με το σώμα σου τι σε διεγείρει.» συστήνει η Εύη Ρομφαία.

3. Να είσαι πάντα ελκυστική

Εάν ρωτήσεις 100 ανθρώπους για το τι προσέχουν πρώτα σε μια γυναίκα, οι 99 θα σας πουν ότι τους ενδιαφέρει το πώς φαίνεσαι όταν σε βλέπουν. Η μυρωδιά που αφήνει το κορμί σου, μπορεί να είναι το ακαταμάχητο όπλο σου. Όταν ο σύντροφός σου μοσχοβολάει, τόσο πιο πολύ θέλεις να τον πλησιάσεις.«Είναι επιστημονικά παραδεκτό ότι η πιο σημαντική αίσθηση στον άνθρωπο που συνδέεται με τη μνήμη είναι η όσφρηση. Μη σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μπορεί να θυμάσαι ένα άρωμα που φορούσε κάποιος γνωστός σας και μετά από χρόνια. Η μυρωδιά λοιπόν και φυσικά η υγιεινή και η περιποίηση του σώματος όχι μόνο στη γυναίκα αλλά και στον άνδρα συνδέεται με τις αναμνήσεις και με την ερωτική έλξη.» συμβουλεύει η Εύη Ρομφαία. 

4. Το παιχνίδι της διαλεκτικής


Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, όταν αισθάνονται ότι ο άλλος δεν τους ακούει. Αυτό φυσικά, έχει σαν συνέπεια τον περιορισμό της οικειότητας ανάμεσα σε δυο συντρόφους. “Εάν καταφέρετε να μοιράζεστε τις ενδόμυχες σκέψεις σας αρμονικά και να ενδιαφέρεστε ο ένας για τις ανησυχίες του άλλου, αλλά κυρίως να αποφύγετε την αρνητική κριτική για τις σεξουαλικές σας διαφορές, τότε έχετε καταφέρει να πλησιάσετε πραγματικά ο ένας τον άλλο, στοιχείο που θα οδηγήσει και σε απολαυστικές ερωτικές στιγμές. Αν πάλι νιώσετε ότι δε συμπλέετε στο ίδιο ερωτικό πέλαγος ίσως και για λόγους κάποιας υποβόσκουσας σεξουαλικής διαταραχής, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε ένα ειδικό σε θέματα σεξουαλικής υγείας”, συστήνει η Εύη Ρομφαία.

5. Επιδιώξτε κοινές στιγμές

Εάν ο σύντροφός σου θέλει να κάνει κάτι ή να πάει κάπου, που δεν σου είναι αποκρουστικό, ακολούθησέ τον με χαρά. “Όσο περισσότερο χρόνο μοιράζεστε μαζί, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε για να πλησιάσετε ο ένας τον άλλο, να συζητήσετε και να δεθείτε ουσιαστικά. Δεν υπάρχει καλύτερο αφροδισιακό από μια όμορφη κι ευχάριστη μέρα που θα έχεις μοιραστεί μ' αυτόν που αγαπάς. Αυθόρμητα η με πρόγραμμα το σεξ μπορεί να γίνει εξίσου απολαυστικό αρκεί να είστε κοντά συναισθηματικά”, συστήνει η ειδικός. Όταν από πριν έχεις στο μυαλό σου την ώρα που θα βρεθείς με το σύντροφό σου κι αυτή η συνεύρεση ξέρεις ότι θα συνδυαστεί και με ερωτική πράξη, είναι φυσικό το χρονικό διάστημα αναμονής που θα μεσολαβήσει, να ανεβάσει την προσμονή. 

6. Να είσαι ο εαυτός σου

Ξέχνα τα προσχήματα και τις δήθεν συμπεριφορές. Γίνε αυθόρμητη και διαχυτική. “Ακόμα και στο ντύσιμό σου, δώσε μια διαφορετική και πιο θηλυκή νότα, άλλαξε τον συνηθισμένο τρόπο που φτιάχνεις τα μαλλιά σου κι άφησε τη γλώσσα του σώματος να μιλήσει για όλα αυτά που νιώθεις και θέλεις από τον σύντροφό σου, μείνε αυθεντική και πιστή στον εαυτό σου παρά τις εξωτερικές αλλαγές που θα κάνεις”, λέει η Εύη Ρομφαία. 

7. Πάντα σε ετοιμότητα

Η καλή ερωτική πράξη είναι ένα παιχνίδι για δυο. Και θα γίνει περισσότερο απολαυστική εάν παλέψεις με το σύντροφό σου, για το ποιος θα δώσει περισσότερα στον άλλο. Φρόντισε, λοιπόν, να είσαι όσο γίνεται πιο ξεκούραστη και σε κατάλληλη φόρμα, απόφυγε την παθητική συμπεριφορά, γίνε κυρίαρχος του παιχνιδιού και δείξε του ότι έχεις τον τρόπο να του δώσεις όσα δεν φαντάζεται. «Τα παιχνίδια υποταγής και επιβολής κάνουν το σεξ να φαίνεται πιο μυστηριώδες και το σύντροφό σου πιο ευάλωτο. Μην το παρακάνεις φυσικά γιατί το μέτρο είναι καλό κι εδώ», λέει η ειδικός.

8. Και τώρα, έφθασε η μεγάλη ώρα
Ξέχνα τη δουλειά, τα παιδιά, το «τι έχω να κάνω αύριο». Διώξε την καθημερινότητα από το μυαλό σου - είναι η στιγμή για να κάνεις τις επιθυμίες σου πράξη και να μοιραστείτε ακόμα και τις πιο κρυφές σας φαντασιώσεις. «Όσο σκέφτεσαι την πράξη και τις έντονες στιγμές σας τόσο πιο πολύ θα τον επιθυμείς. Βάλε στο μυαλό σου το σεξ και αφέσου στη μαγεία του, εξερεύνησε, ανακάλυψε, ζήσε μέσα από τη δύναμη του πάθους που κρύβεις και μην το αναβάλλεις», προτρέπει η Εύη Ρομφαία.


Πηγή: missbloom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου