Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι εφαρμογές κινητών έχουν δημιουργήσει 500.000 θέσεις εργασίας


             Μια ενδιαφέρουσα μελέτη της TechNet

Είναι πλέον γνωστό ότι η αύξηση των κινητών τηλεφώνων, των tablets και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, έχει προωθήσει μια νέα αγορά ανάπτυξης εφαρμογών (apps) και μια πρόσφατη μελέτη ποσοτικοποιεί αυτή την επίδραση, όσον αφορά πραγματικές θέσεις εργασίας. 

Σύμφωνα με την μελέτη της TechNet, η αποκαλούμενη «οικονομία των εφαρμογών» έχει δημιουργήσει 466.000 θέσεις εργασίας από το 2007, όταν δηλαδή πρωτοεμφανίστηκε το iPhone.

Η έκθεση διευκρινίζει ότι η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνει τις θέσεις εργασίας όλων των εταιριών που εστιάζουν στην ανάπτυξη εφαρμογών για το Facebook, όπως π.χ. η Zynga, καθώς και σε εκείνες που συνεργάζονται με τις Amazon, AT&T και Electronic Arts. Τη πρώτη θέση κατέχουν η Apple και Google. Γεωγραφικά, η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη βρίσκονται στη κορυφή της λίστας, ως οι πολιτείες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές. Ωστόσο, τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας βρίσκονται εκτός των δύο αυτών πολιτειών. 

Η TechNet αναγνωρίζει ότι η «οικονομία των εφαρμογών» είναι μόνο τεσσάρων ετών και όλα είναι ακόμη ρευστά. Οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να αυξηθούν στα επόμενα χρόνια, αλλά μας υποδεικνύουν μια θεμελιώδη αρχή: «Η καινοτομία δημιουργεί θέσεις εργασίας, και σ’ αυτή τη περίπτωση, αρκετές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου