Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Οι... «πρόγονοι» του i-Pad


      Δείτε πώς φθάσαμε στη σημερινή ταμπλέτα

Το i-Pad και τα σύγχρονα «αδελφάκια» του δε γεννήθηκαν από τη μία ημέρα στην άλλη. Οι κατασκευαστές τους εμπνεύστηκαν από μια σειρά συσκευών και gadget που καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο. Ο πρώτος πρόγονος της σημερινής ταμπλέτας δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα.Οι περισσότεροι από τους προγόνους των σημερινών tablet δεν γνώρισαν εμπορικές δόξες και ορισμένα δεν κυκλοφόρησαν καν στην αγορά, όμως άνοιξαν το δρόμο για τα μικρά, ψηφιακά θαύματα της σημερινής εποχής.



Τηλεαυτόγραφος (1888)
Αυτή η «αρχαία» συσκευή έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να στείλουν μηνύματα μέσω δικτύων τηλεγράφου. Η διαφορά ήταν ότι το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργούσε με ένα στυλό που ήταν συνδεδεμένο με καλώδια που «ακολουθούσαν» το ίχνος στο χαρτί. 


RAND Tablet (1964)
Το RAND Tablet επέτρεπε στους χρήστες των υπολογιστών να δίνουν εντολές, να δημιουργούν διαγράμματα ή ακόμη και να γράφουν, μέσω μίας ειδικής, ψηφιακής γραφίδας. 


Dynabook (1968)
Αυτή η κομψή συσκευή συνδεόταν με υπολογιστές και προοριζόταν για μαθητές, οι οποίοι μπορούσαν να αποθηκεύσουν και να επεξεργαστούν υλικ΄ογια τις εργασίες τους. 


Apple Graphics Tablet (1979)
Το Graphics Tablet του υπολογιστή Apple II ήταν η πρώτη ταμπλέτα που κυκλοφόρησε ευρέως στην αγορά. 


Osborne 1 Portable Computer (1981)
Ο Osborne 1 ήταν στην πραγματικότητα ένα φορητό γραφείο, αν και με 12 κιλά βάρος, ήταν μάλλον δύσκολο να τον κουβαλάει κάποιος συνεχώς.


Epson HX-20 (1982)
Το πρώτο πραγματικό λάπτοπ, ο Epson HX-20, είχε μέγεθος μιας κόλλας χαρτιού και ζύγιζε περίπου 3 κιλά. 


KoalaPad (1984)
Το KoalaPad ήταν μία συσκευή που επέτρεπε στα μικρά παιδιά να ζωγραφίζουν στον υπολογιστή, με τη βοήθεια μιας γραφίδας ή ακόμη και με τα δάκτυλά τους. 


Atari Portfolio (1989)
Το Atari Portfolio ήταν το πρώτο palmtop που ήταν συμβατό μέ PC.


GRiDpad (1989)
Το GRiDpad, ήταν μία από τις πρώτες ταμπλέτες που λειτουργούσε με MS-DOS και δεχόταν εντολές μέσω γραφίδας. 


Compaq Concerto (1992)
Το Compaq Concerto, ήταν το πρώτο notebook/tablet, που είχε λογισμικό εγκατεστημένο στην οθόνη. Έτσι η οθόνη μπορούσε να αποσπαστεί από την υπόλοιπη συσκευή και να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα. 


Apple Newton (1993)
Το Apple Newton ήταν μια πραγματικά καινοτόμα συσκευή που έδινε τη δυνατότηα στους χρήστες να κρατήσουν σημειώσεις γράφοντας στην οθόνη του. 


IBM Simon (1994)
Το Simon της IBM, ήταν ένα πρώιμο smartphone. Είχε οθόνη αφής με πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY, αριθμούς και επιλογές μενού. 


Palm Pilot 1000 (1996)
Παρόμοιο με το Newton, το Palm Pilot 1000 ήταν πιο μικρό, φθηνότερο και κυκλοφόρησε σε μία περίοδο όπου γιγαντωνόταν η ζήτηση για τα λάπτοπ. 


Windows XP Tablet PC Edition (2001)Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Apple μπορεί να μην θέλουν να το παραδεχθούν, αλλά οι ταμπλέτες είχαν ουσιαστικά εκλείψει, έως ότου ο Bill Gates παρουσίασε αυτό το νέο ΟS. 





Πηγή: newsbeast.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου