Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

O Chrome έρχεται στο Android


Προς το παρόν αναγνωρίζεται από τις εκδόσεις 4.0 και πάνωΌλως περιέργως ο Chrome, ο πιο γρήγορος browser που έχει ποτέ χρησιμοποιήσει κανείς δεν υπήρχε στο Android. Και λέμε όλως περιέργως γιατί τόσο το Android όσο και ο Chrome είναι «παιδιά» της Google. Και μάλιστα από τα πιο δημοφιλή.

Παρόλα αυτά οι χρήστες Android έπρεπε μέχρι τώρα να συμβιβαστούν με ένα κλώνο του. Γιατί μπορεί ο browser που έχει το Android να μοιάζει πάρα πολύ με τον Chrome - έχουν μάλιστα και ακριβώς το ίδιο V8 JavaScript engine- αλλά Chrome δεν είναι. Απέχει πολύ.

Ευτυχώς όμως ο browser είναι πια διαθέσιμος και για Android. Βέβαια προς το παρόν αναγνωρίζεται μόνο από τις εκδόσεις 4.0 και πάνω γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θα μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν. Επίσης ακόμη είναι σε έκδοση beta οπότε ίσως αντιμετωπίσετε κάποια ζητήματα σταθερότητας.

Μάλιστα η Google δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμη και για μια έκδοση του Chrome για το iOS. Όπως είναι φυσικό όμως, θα περιμένει να δει πώς την ανταπόκριση του κοινού στις πιο «mainstream» εκδόσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου